header gerard nieuw

Website homeMathilde nodigde onze gasten in Op de Helte en de vrijwilligers met ev. partners uit voor een gezellig tuinfeest op 7 juli. Daar werd graag gehoor aan gegeven. Na een paar berichtjes via de Whatsapp-groep ‘GastvrijOdH’, was het eten en drinken snel geregeld. Het weer was prachtig en in de bijzonder mooie tuin, verzorgd door Ben, de echtgenoot van Mathilde, was plaats genoeg voor alle gasten....

Website home 2Website home 4Van het eten werd volop genoten en het was een hartverwarmende ontmoeting met elkaar. Onder begeleiding van de bijzondere klanken op een ‘Citar’ met o.a. meeslepende Arabische muziek, was het moeilijk te blijven zitten. Ruimte genoeg in de tuin voor vrolijke danspassen.
Iemand verwoordde het, heel treffend, na afloop: “Ben en Mathilde, heel veel dank voor jullie gastvrijheid, organisatievermogen en alles waardoor deze grandioze ontmoeting mogelijk werd”.  

Website home 3

De vrolijke klanken van de 'Citar' nodigde uit in beweging te komen

Inspectiebezoek over de kwaliteit van noodopvang
N.a.v. een rechtszaak, aangespannen door vluchtelingenwerk, over de kwaliteit van sommige noodopvanglocaties, worden alle noodopvanglocaties in Nederland gescreend. Ook in Op de Helte kwam Inspectiebezoek. Er is een prettig gesprek geweest samen met Nada, Rana en Soso. Ook is er even bij de les gekeken.
Onze vrouwen hebben hun beste beentje voorgezet. Alles was keurig opgeruimd en schoon. Ze hebben duidelijk gemaakt: “Wij willen in onze kerk blijven. De vrijwilligers zijn onze vrienden”.
De inspecteurs waren onder de indruk zoals noodopvang in Op de Helte functioneert.

Ontroerend gedicht
Één van onze vrijwilligers stuurde het volgend bericht met gedicht: “In onze kerkelijke gemeente zongen we onlangs onderstaand lied. Ik moest meteen aan Op de Helte denken”.

Kom, als je honger hebt of dorst.
Hier kun je eten, deel met ons.
Kom met je tranen en je pijn.
Hier is het goed, hier mag je zijn.
Met open armen word je ontvangen.
Kom, als je moe bent van je vlucht.
Hier ben je veilig, hier is rust.
Kom, met je wanhoop en verdriet.
Hier mag je weer een toekomst zien.
Met open armen word je ontvangen.
Welkom in Gods huis.
Welkom in Gods huis.
Welkom in Gods huis.
Welkom, welkom thuis.
Kom met je leegte en je angst.
Hier word je liefdevol omarmd.
Kom maar, als niemand je verstaat.
Hier is een plek voor jouw verhaal.
Met open armen word je ontvangen.

Onze vrijwilligers zijn lid van verschillende kerken of misschien niet-kerkelijk. Dat speelt geen rol, want het gaat erom dat je hart hebt voor je medemens. En dat willen we met elkaar proberen waar te maken. En wat een geluk dat er dan plaats is in ‘Gastvrij Op de Helte’, En dat het belangrijk is dat we, naast vrolijke ontmoetingen, ook verdriet met elkaar delen, blijkt uit het volgend bericht:

Verdrietig bericht
Terwijl ik dit verhaal hier op de website plaats, zie ik in de groeps-app het verdrietig bericht binnenkomen dat de moeder van Bayaan (uit Syrië) plotseling is overleden op 63 jarige leeftijd.
Wat vreselijk voor haar om dit zo ver weg te moeten verwerken. We komen bij elkaar in De Bijkeuken en rouwen met haar mee! 

Webmaster en vrijwilliger, Zwanny Kamp

 
Powered by Phoca Gallery