Activiteiten en Concerten
We plaatsen hier activiteiten en komende concerten, die niet alleen voor onze kerkleden interessant zijn; sommige kerkleden doen er wel actief aan mee.

Graag een activiteit of concert plaatsen? Mail naar de  webmasters>>>

Choral Voices in Roden op 26 januari 19.00 uur in Op de Helte
Vandaag de dag lijkt het er op dat voor veel mensen op 1 januari de kersttijd voorbij is. Anderen houden 6 januari, Driekoningen, aan als datum waarna de kerstversiering kan worden opgeruimd. Echter, in de kerkelijke traditie eindigt de kersttijd pas 40 dagen na de geboorte van Jezus op 2 februari met Maria Lichtmis of Presentatie van de Heer in de tempel.
Volgens de traditionele Joodse wet brengt een moeder 40 dagen na de geboorte van het kind een zuiveringsoffer. Volgens Anglicaanse traditie wordt de dag dat Jozef en Maria Jezus in de tempel brachten gezien als het moment dat het licht in de wereld kwam. Daarom worden er voorafgaand aan de Lichtmis, (Candlemass) van oudsher kaarsen gezegend.
Choral Voices zingt voor het zevende jaar in de weken tot 2 februari een vesper met een serie lezingen (lessons) en liederen (carols) waarbij stilgestaan wordt bij het vervolg van het kerstverhaal uitmondend op de Presentatie van de Heer in de tempel. Bij de presentatie zou Simeon de ouders en het Kind gezegend hebben en besefte hij dat hij de Messias aanschouwde.
In deze Lessons and Carols for Epiphany klinken werken van onder andere John Rutter, John Gardner, Kenneth Leighton en Giovanni P. da Palestrina en is er uiteraard alle gelegenheid om mee te zingen in de hymnes. De muziek is afwisselend vrolijk, statig, uitbundig, ingetogen, eeuwenoud en modern. Choral Voices staat onder leiding van Daniel Rouwkema.
De viering begint om 19.00 uur  Jacolies Schutte-Vreke

Alzheimer Café Noordenveld donderdag 6 februari 2020
Locatie: Fletcher Hotel-Restaurant Langewold, Ceintuurbaan Noord 1 te Roden
Zaal open: 19.00 uur
Aanvang:   19.30 uur
Sluiting:     21.30 uur

Vooraankondiging Concert ‘Sing a Song’ 7 februari
Het Vocaal Ensemble Roden o.l.v. Viola Land en het Triniteitskoor o.l.v. Meile Houtsma zijn voornemens een concert te geven op vrijdag 7 februari 2020 van 20:00 tot 22:00 uur in de kerk der Triniteit, Nieuweweg 11 te Roden.
Anneke Poelsma-Draisma T: 050-5017354