header_gerard_b.jpg

Activiteitenboekje 2023/2024 - Leerhuisprogramma 2023/2024

Hieronder vermelden we de eerstvolgende activiteiten en onderaan de vaste activiteiten. 

 ACTIVITEITEN BINNENKORT

Jeugdactiviteiten: agenda - nieuwsbrief   


 

Meditatie - afdalen in de stilte van je kern: voldende keer donderdag 14 maart
Iedere avond weer is het aangenaam hoe iedereen weer naar huis toe gaat, ontspannen, in rust, opgeladen. Mediteren kun je leren.
Meditatie is je lichaam en geest tot rust brengen. Vanuit die rust kun je onverwachte waarheden over jezelf ontdekken.
Verrassend en verfrissend kan dat zijn. Ik maak hiervoor gebruik van gevarieerde werkvormen: li-chaamsgericht, visualisaties, tek-sten uit liedboek of Bijbel, muziek. En de stilte en rust als basis voor alles. De werkvormen hiervoor zijn heel gevarieerd en eenvoudig te doen. Dit seizoen staan de zaligsprekingen uit de bergrede centraal.
Data: 14 maart en 4 april 2024
Meditatieplek: Op de Helte, zaal 1 - Tijd: 20.00 -21.45 uur
Begeleider: ds. Walter Meijles - Opgave: uiterlijk 18 oktober. Later inschuiven is mogelijk.
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 06-37010413


 Bijbelkring donderdag: volgende keer donderdag 14 maart: 
We lezen rustig verder in Genesis. Die lange zoektocht naar de mens. Het is indrukwekkend hoe alle bewegingen van ons leven een plek vinden in dit Bijbelboek. De bewustwording dat we er zijn, met alle vreugde, verantwoordelijkheden en verdriet van dien. De angst dat een ander je plek zal innemen. Het doen van kwaad en het daar uit kunnen breken. Centraal is telkens die stem die roept: “Waar ben je? Waar ga je heen? Ik zal je een land wijzen”.
We zijn bij Jakob aangekomen. Zal hij mens zijn naar Gods beeld?
Je bent van harte welkom. Om een keertje mee te doen. Om alle keren mee te doen. Of om zo af en toe mee te doen.
Data: 2024: donderdagen 14 maart, 4 en 25 april, 16 mei, 6 juni
Plaats: Op de Helte - Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Opgave: ds. Sybrand van Dijk - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 06-39591901


HOLY STITCH we ‘steken’ weer van wal: volgende keer 5 maart
Voor wie? In de loop van de jaren zijn we uitgegroeid tot een groep van onge-veer 25 leden, maar er kunnen natuurlijk altijd meer bij! Man, vrouw, oud, jong: het maakt ons niet uit.
Beginneling? Geeft niks, wij helpen je graag op weg.
Wat willen we bereiken? Elkaar helpen met lastige steken, elkaar wat beter leren kennen én technieken, ideeën en steken uitwisselen. Haak je ook aan?
Data: 2024: 5 maart en 2 april.
Plaats: Op de Helte - Tijd: dinsdagmiddagen: 14.00 -16.00 uur
Opgave: Ada Waninge - Geef je ook op als je al eerder meedeed.
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 050-5012787
Kosten: geen. Ilse van Huffelen en Ada Waninge
 


 


Eetcafé vrijdag 1 maart
Sinds 2004 draait het eetcafé met altijd weer blije eters en kokers na afloop!
Plaats: Op de Helte - Tijd: 17.45 uur met gratis drankje
Opgave: bij Clara en Hielke Penninga
dieetopgave bij aanmelding
Kosten: € 7,50 p.p. - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 050-5014487


Zondagmiddagverhalen - gezellig, speels, creatief, eerstvolgende keer: 3 maart
Samen ontdekken, vieren en eten rondom bekende bijbel-verhalen met als thema superhelden. Kom met je kind en beleef het mee!
Kinderen
Kinderen krijgen deze middag de voor hen meest fascinerende verhalen uit de (kinder)bijbel aangereikt. Verhalen die zich kunnen meten met de sprookjesverhalen: avontuurlijk, wonderlijk en diep-gaand. Wat spreekt ze aan, waarin zit voor hen de herkenning? Wat leren ze over wat geloof is? Ze ontdekken het al spelend, knutselend en pratend.
Volwassenen
Zijn deze verhalen nog interessant voor ouderen of zit er meer in dan ze denken wanneer ze deze verhalen nog eens goed tot zich door laten dringen? Welke rijkdom komt er mee in hun uitleg van het verhaal, in hun eigen verhalen? Daarom nodigen we zowel jong en oud uit om op deze zondagmiddagen met verhalen over super-helden bezig te gaan.
Inhoud
We gaan er creatief mee aan de slag, bijvoorbeeld door ze uit te spelen of er een schilderij over te maken, spelletjes te doen of een kijkdoos te bouwen. Alle leeftijden kunnen meedoen. Met mensen die meer houden van praten gaan we via groepsgesprek de diepere lagen ontdekken. Daarna delen we onze ervaringen met elkaar en met God in een korte speelse viering.
We sluiten af met een eenvoudige maaltijd.
Deze activiteit is ideaal voor ontmoeting van oud en jong. Je kunt er geloofsverdieping vinden op jouw manier. Deze nieuwe activiteit vervangt de oude krabbelviering
3 maart, 26 mei en 7 juli
Plaats: Op de Helte - Tijd: van 16.30 tot 18.30 uur
Begeleiding: Walter Meijles, Sybrand van Dijk, Tineke Braspenning en Geertje van der Meer
Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-19041760
Graag uiterlijk twee dagen van te voren opgeven in verband met de maaltijd. Dieet/allergieën graag doorgeven. Kom gezellig met jullie grootouders erbij!


Omgaan met verlieservaringen
lotgenotenbijeenkomsten over rouwen én leven
Voel jij je door ziekte en/of verlies van zinvolle arbeid (van jezelf of een naaste) zozeer beperkt dat je vreug-de uit je leven is verdwenen? Ben je een tijd(je) geleden je partner verloren of een belangrijke naaste en blijven bepaalde gevoelens je maar plagen?
De pastores van de PKN Roden-Roderwolde willen dit seizoen lotgenotenbijeenkomsten organiseren die zich in het bovenstaande herkennen en die denken: ‘Het moet toch anders, ik wil of moet door, maar hoe?’ Het is voor veel mensen troostend herkenning te vinden en helpend hier ervaringen met elkaar over uit te wisselen.
Voor wie:
• Voor mensen in iedere leeftijdsgroep, gelovig of ongelovig
• Na de aanmelding en een voorgesprek delen we je in bij een groepje
Hoe:
• We streven naar een groep van max. zes personen
• We gebruiken, naast praten en luisteren, ook werkvormen
• De groep wordt geleid door opbouwwerker Tineke Braspenning of pastor Geertje van der Meer
• Het is mogelijk dat een groep zelfstandig doorgaat

Data en tijden:
• Vanaf eind oktober om de drie weken, in eerste instantie drie keer
• In overleg met de mensen, die zich hebben aangemeld, stellen we een dag vast
• Het is mogelijk om overdag bij elkaar te komen
Inlichtingen en opgave: Geertje van der Meer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-42623575


VASTE ACTIVITEITEN

Koffietijd Op de Helte 
Tijd: elke woensdagmorgen vanaf 09.30 - 11.00 uur - Plaats: Op de Helte
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Ilse van Huffelen T: 050-5017538


STILTE zoeken, vinden, horen, zien
Elke vrijdag is de Catharinakerk toegankelijk van 11.00 – 12.00 uur voor een moment van rust en om in stilte een kaarsje voor een dierbare te branden.
Info: Tineke de Groot - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Breviergebed op woensdagochtend in de Jacobskerk Roderwolde: 
Elke woensdagochtend om 08.30 uur staat de kerk van Roderwolde open. We bidden een breviergebed. Drie psalmen, een Bijbeltekst, stilte, en voorbeden, afgewisseld met een gezang en de lofzang van Zacharias. Na ongeveer een half uur ga je verfrist de dag weer in. Van harte welkom. Je hoeft je niet aan te melden. 
Ds. Sybrand van Dijk - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Terug naar Home>>>