Haakproject met rondjes van de Rodermarktwagen:

2018.01.25 rondjes RMWHaak je aan?
Op woensdagmorgen 7 februari a.s. organiseert Hetty Veerman bij haar thuis een morgen voor haaksters die haar willen helpen bij het vierkantjes maken van de blauwe rondjes die op de Rodermarktwagen zaten. Daarvan wordt een deken gemaakt voor het project ‘de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld’ (de GGDW). Weet je het nog?.....

2018.01.25 rondjes RMWNa een oproep in de kerk en via de website werd er gevraagd wie er blauwe rondjes wilden haken. De respons was overweldigend en het resultaat mocht er zijn. Na de Rodermarktparade is de wagen gesloopt, maar de blauwe rondjes zijn eraf gehaald en bewaard.

Hetty Veerman wist een leuk project: de grootste gehaakte deken van de wereld.
Nieuwsgierig naar dit project: kilik hier >>> voor een filmpje van Omroep Friesland over dit onderwerp. 
Er is ook een Facebook-pagina: klik hier >>>
Het spektakel vindt plaats in Leeuwarden in het kader van Leeuwarden Culturele hoofdstad van Europa 2018.
Hetty heeft in haar eentje al één deken voor dat project klaar, gemaakt van de rondjes van de Rodermarktwagen. Ze maakte van de rondjes vierkantjes door er omheen te haken.
2018.01.27 foto deken HettyEr zijn nu nog best heel veel rondjes over en Hetty wil graag nóg zo’n deken maken, maar alleen is maar alleen, het is een hele klus en in mei sluit de aanlevertermijn.
De slogan van de GGDW is ‘Haak aan, haak mee!’ en dat is wat Hetty nu aan mensen die kunnen haken vraagt: haak je met haar mee en maak je ook vierkantjes van rondjes?
Als iets verbindend is, dan is het wel samen handwerken, dat hebben we tijdens de Rodermarktwagenperiode wel gemerkt.

Een webmaster

Terug>>>

 

 

 

 Afb. facebook 

X

Right Click

Geen kopieermogelijkheid