Jeugdraad
De Jeugdraad fungeert als een soort denktank voor de gemeente als het gaat om jeugd. Zij houdt zich bezig met jeugdactiviteiten en is aanspreekpunt voor de diverse groepen De Jeugdraad bestaat zoveel mogelijk uit vertegenwoordigers van de jeugdgroepen, aangevuld met de jeugdouderling en de dominee met aandachtsgebied jeugd. Een aantal keren per jaar komt de Jeugdraad bij elkaar.

De leden zijn: Anneke Buitenwerf (voorzitter), Hanneke Nijman (secretaris), Dian Mulder (penningmeester), Gerard Smith (jeugdouderling), Tiny Post, Fokelien Venema, René Dijkstra.
Aangevuld met ds. Walter Meijles.
e-mailcontact jeugdraad>>>

Welke activiteiten zijn er voor de jeugd binnen onze gemeente?
Naast vaste groepen voor de verschillende leeftijden die hieronder staan opgesomd organiseren we regelmatig extra activiteiten voor en met kinderen. Dit zijn bijvoobeeld: Kerstspel, Pop-up kinderkoor, Palmpasen, Adventsproject en meespeeltheater. Promotie hiervoor gaat vaak via: Kerknieuws, emailadressen van ouders die via de clubs bekend zijn, Facebook, de vaste advertentie van onze gemeente in het Roder Journaal, flyers of posters.

Ben je nieuwsgierig? Laat van je horen via e-mailcontact jeugdraad>>>

Kinderoppas (0-4 jaar)
In Op de Helte en in de Catharinakerk is er alleen oppasdienst voor 0 – 4 jarigen tijdens bijzondere vieringen: Ik-zie-jou-vieringen, Pasen, Pinksteren, Kerst en doopdiensten.
Contactpersoon: Herma Prins: emailcontact>>>

Krabbelvieringen (± 3 tm 6 jaar)
Een krabbelviering is een viering voor kinderen in de leeftijd van drie t/m zes jaar en hun ouders/verzorgers, opa’s en oma’s. Zo’n viering duurt ongeveer een half uurtje. We zingen een vast lied, lezen een verhaal uit een prentenboek voor, en maken iets, spelen een spel of zingen samen nog wat. Daarna is er ranja, koffie of thee om nog even na te praten. Kinderen en ouders (bekend in de administratie) worden persoonlijk uitgenodigd. Heb je belangstelling of ontvang je geen uitnodigingen, neem dan contact op.
Contactpersoon: ds. Walter Meijles: emailcontact>>>

Kindernevendiensten (groep 1 tm 8)
Bij alle diensten is er kindernevendienst voor kinderen van de basisschool. De kinderen gaan na de voorbereiding naar hun eigen ruimte om samen bezig te zijn met een creatieve of speelse uitwerking rond het thema van de zondag. Meestal wordt gebruik gemaakt van de methode van Bonnefooi of Kind op Zondag. In de zomervakantie zijn er geen kindernevendiensten. Wel is er dan in de kerken kleurmateriaal aanwezig.
Extra activiteiten zijn bijvoorbeeld: Palmpasen, Adventsproject, Kerstspel, Pop-up kinderkoor
Contactpersoon: Yvonne de Weerd: emailcontact>>>

HobbykeukenJeugdclub “De Hobbykeuken” (groep 4,5,6)
Nieuw Hobbykeuken Een club voor groep 4, 5 en 6 van de basisschool. In een ontspannen sfeer met elkaar, knutselen, spelletjes doen en creatief bezig zijn. Om de veertien dagen op vrijdagavond in De Bijkeuken van 18.30 – 19.45 uur. De kosten zijn 15,- voor een heel seizoen.
Contactpersoon: Fokelien Venema, emailcontact>>>

Tienerclub “Rock Solid” (groep 7 en 8)
Tijdens het uur van de Hobbykeuken is er voor de kinderen van groep 7 en 8 Rock Solid waarbij de ontmoeting draait om een thema dat wordt uitgewerkt met spel en gesprek. Om de veertien dagen op vrijdagavond in De Bijkeuken van 18.30 – 19.45 uur.

Contactpersoon: Judith van Dijk: e-mailcontact jeugdraad>>>

De Soos (14 tm 18 jaar)
Een Ontmoetingsplek voor jongeren in de leeftijdscategorie van 14 t/m ±18 jaar.
Doel: een plek creëren waar jongeren zich welkom voelen, elkaar ontmoeten, ruimte is voor een goed gesprek. Activiteiten bestaan uit ideeën vanuit de groep zelf, spelletjes bord-, kaart- en  Wii-spellen…..spelen, muziek luisteren, eten koken, spokentocht organiseren etc.
Is het iets voor jou? Neem contact op met de jeugdraad via: e-mailcontact jeugdraad>>>

Ikziejou viering
Een Ikziejou viering is een speelse kerkdienst. Wanneer je kind leeftijdsgenoten tegenkomt, dan wordt een kerkdienst meteen gezelliger. En als ouders zie je ook graag leeftijdsgenoten als je weer eens naar de kerk gaat. Bij een Ikziejou viering kom je andere gezinnen tegen, wel zo leuk! Er is vooraf inloop met koffie en sap en na de dienst ontmoeting in de hal met koffie, thee en sap. Deze vieringen worden een aantal keren per jaar georganiseerd, houd voor data kerknieuws en onze website in de gaten.

Contact via de Jeugdraad: e-mailcontact jeugdraad>>>

AXION-fonds
Dit is een fonds vanuit de jeugdraad, waar jongeren en jongvolwassenen een beroep op kunnen doen, die internationaal een goed doel willen ondersteunen, of er tijdelijk werk voor willen doen. Te denken valt aan World Servants of Kerkinactie.
Informatie via de Jeugdraad: e-mailcontact jeugdraad>>>