Activiteiten en Concerten
We plaatsen hier activiteiten en komende concerten, die niet alleen voor onze kerkleden interessant zijn; sommige kerkleden doen er wel actief aan mee.

Graag een activiteit of concert plaatsen? Mail naar de  webmasters>>>

Zingen voor Israel in Westerbork 22 februari 2019

Deze koor- en samenzangavond wordt gehouden in Kerkelijk Centrum de Voorhof, Hoogeveenseweg 4 in Westerbork. Het thema is Israël, teken van hoop.

Aanvang: 20.00 uur - Inzingen vanaf 19.30 uur.
Geref.DrachtsterMannenkoorMuzikale medewerking wordt verleend door het Gereformeerd Drachtster Mannenkoor o.l.v. Minne Veldman. Samenzang o.l.v. organist Bob Hoekstra.
Opening en sluiting: ds. J. Peschar, Hollandscheveld.

Meditatie door ds. Jaap de Vreugd met als thema: Israel, teken van hoop.
Iedereen is van harte welkom en de toegang is vrij. Er zal een collecte worden gehouden voor de stichting Christenen voor Israel. Ook is er gelegenheid om producten uit Israël te kopen en er zal een boekentafel zijn.

Israël, teken van hoop
‘Ha-Tiqwah’, zo heet het volkslied van Israël: de hoop. Typerend voor de houding van het Joodse volk door de generaties heen is het woord hoop. In de lange geschiedenis van Israël is nooit de hoop op betere tijden, op een stralende toekomst uitgeblust. Een hoop die ten diepste gevoed wordt door het geloof in de trouw van de Eeuwige en Zijn onwankelbare beloften. Dat geloof en die hoop hebben het volk van het verbond door de zwartste perioden van de geschiedenis heen geholpen. Niet voor niets bezingt het volkslied het verlangen dat in duizenden jaren niet verloren is gegaan om als een vrij volk te leven in ‘ons land, Erets Tsion wierusjalaiim’. We zien het begin van de vervulling van dat verlangen in onze dagen. Maar niet alleen leeft Israël zelf van de hoop; het is ook een teken van hoop voor de wereld, juist als we zien op de vervulling van beloften en profetieën. Het is spannend om te zien hoe Gods Woorden werkelijkheid worden.

Theo Koppes, tel. 033-245 8824, 06-490 77 552