'Drie-dubbel' genieten tijdens tuinconcert.

MathildeZondagmorgen 9 juli. Voor een huis aan de vaart in Foxwolde staat een vrouw in een prachtige Afrikaanse jurk. (klik op de foto voor een vergroting). Die vrouw is Mathilde te Velde en zij heette vanaf 10.30 uur hoogstpersoonlijk alle gasten welkom die haar tuin kwamen bekijken. Klik hier>>> voor foto's....

Mathilde had bedacht dat de tuin van haar en haar partner Ben Nusse een goede locatie zou zijn voor een tuinconcert in de zomer, georganiseerd onder de vlag van de ZWO.
Na de kerkdienst liep het mooi vol in de tuin; overal zaten en liepen mensen, er was koffie, er was zelfgebakken lekkers en het was vooral erg gezellig.

peterRond 11.30 uur nam de voorzitter van de ZWO, Gerard Waninge het woord en heette iedereen van harte welkom.
Hij kondigde het eerste optreden aan: Peter Schaap. We kennen Peter allemaal van de hits "Adem mijn adem' en "Vliegen als een vogel".
Hij zong een aantal liederen uit zijn veelomvattende repertoire en praatte de nummers met verhaaltjes en anekdotes aangenaam aan elkaar.,
Daarnaast vroeg hij aandacht voor zijn nieuwe CD 'Zonder Meer' die hij dit voorjaar heeft uitgebracht. 
Bij het laatste lied 'Het lot van een landrot' mochten allemaal meezingen.

Na het optreden van Peter werden er twee gedichten voorgelezen door Albert Boelen uit Foxwolde.albert
Hij speelde mooi in op een lied dat door Peter was gezongen: 'de hoge heren van het dorp'; hij droeg een gedicht voor over de oude mannen van Roderwolde.
Het was geschreven in de streektaal; de oude mannen werden beeldend beschreven.
De dichter wist ze treffend neer te zetten; het publiek gniffelde om de herkenbare uitspraken van de Rowolmers.....

djembeDaarna werd het podium bezet door de molenaar van Roderwolde Dirk Margré, die samen met een aantal leerlingen een djembé-optreden verzorgde.
Hij vertelde iets over het djembé-spelen, over de verschillende ritmes en liet dat (samen met de andere trommelaars)  aan de hand van voorbeelden aan ons horen.
De ooievaars die daar in de buurt een nest hebben vonden het kennelijk ook heel interessant: ze vlogen over de tuin en klepperden naar hartenlust mee met de trommelaars.
Niet altijd in het goede ritme overigens. 

Na de trommelaars las Albert Boelen weer twee gedichten voor, één daarvan ging over de Onlanden.
Ondergetekende is al sinds jaar dag 'fan' van dat prachtige natuurgebied; Albert wist mijn gedachten over de Onlanden mooi onder woorden te brengen. six2four
Het laatste onderdeel van het concert werd verzorgd door saxofoonkwartet Six2Four.
Als trotse moeder kan ik niet onvermeld laten dat dochter Harriët muzikaal leider is van dit gezelschap.
Erik, Hilde, Marijke en Harriët speelden vier nummers voor ons, o.a. het toepasselijke 'Summertime'. Luister en kijk hier>>> naar een kort fragment, waarbij ook de prachtige tuin goed in beeld komt.
publiekHet publiek heeft deze ochtend 'drie-dubbel' genoten. Ten eerste van de prachtige tuin van Mathilde & Ben, ten tweede van het gebodene op artistiek gebied en ten derde van het uitzonderlijk mooie weer. We zaten lekker in het zonnetje of onder de bomen; wat een sfeertje!
De aanwezigen was gevraagd om een vrijwillige bijdrage voor het goede doel, de straatkinderen van Oeganda. 
De ZWO-leden constateerden na afloop dat er ruim € 500,= was gegeven: gulle gevers (o.a. Peter die € 5,= per verkochte CD afdroeg) bedankt!

bos bloemenWij kunnen hier thuis nog even nagenieten van de tuin: Gerard kreeg, evenals alle medewerkers die ochtend, een door Mathilde samengesteld boeket uit 'de tuin aan de vaart'!

Ada Waninge-Vrieswijk