Terugblik Startzondag 15 september 2019

Onze drie pastoresDe startzondag is op een bijzondere manier gevierd. Na het koffiedrinken en hartelijk welkom begonnen we met ‘Een goed verhaal’, het thema voor dit seizoen en we hoorden het goede verhaal over twee mensen die onderweg Jezus ontmoetten, maar hem eerst niet herkenden. Er was grote blijdschap toen hij herkend werd. We dachten na over verhalen die we elkaar onderweg kunnen vertellen......

We zongen samen met de cantorij mooie liederen en genoten van een prachtig lied door de cantorij gezongen “Venite, exultemus Domino, venite adoremus”; Kom, laten wij jubelen voor de Heer, Kom, laten wij aanbidden. Na dit ochtendgebed konden we uit drie dingen kiezen: Fietsen, wandelen of zingen.
Tijdens het fietsen onder begeleiding van Walter en wandelen o.l.v. Sybrand werden allerlei opdrachten uitgevoerd en in de kerk was er een korte zangdienst o.l.v. Astrid met liederen die gekozen waren o.a. door kerkleden die niet meer aanwezig konden zijn. Ook waren er weer verhalen van blijdschap over een verloren schaap, dat teruggevonden werd en een vrouw die opgetogen haar blijdschap met buren en vriendinnen deelde toen ze een verloren geldstuk terugvond. We zongen nu met elkaar o.l.v. Thysia vierstemmig! het lied ‘Venite, exultemus Domino’; het klonk prachtig.
Toen was het tijd voor de lunch. De wandelaars waren al weer terug, maar de fietsers waren wat langer onderweg. We begonnen alvast met het lied voor de maaltijd: Lied 233 “Wat klaarstaat op de tafel” en smulden van broodjes en lekker hapjes. We hopen dat dit een goede start mag zijn voor het komend seizoen. Met dank aan Han Post kunnen we mooie foto’s>>> van het geheel zien.
Zwanny Kamp, webmaster